Fotópályázat – Sárvári Kép-Tárlat 2019

Sárvár Város Önkormányzata a Sárvári Fotóklub Egyesület szakmai felügyelete és bonyolítása mellett fotópályázatot hirdet Sárvári Kép-Tárlat 2019 címmel.

A pályázat nyitott, minden amatőr és profi fotós részére. Egy szerzőtől pályázati kategóriánként legfeljebb négy 4db fotó küldhető be. Sorozat, képpár nem adható be. A pályázaton a rendezők és a bírálók nem vehetnek részt.

Kategóriák

  Open mono: kötetlen témában egyszínű, vagy fekete-fehér kép.

  Open color: kötetlen témában színes fotók.

Sárvár (színes vagy monokróm): A képek a fotóművészet eszközeivel fejezzék ki Sárvárhoz való kötődésüket. A rendezőség arra kéri az alkotókat, hogy a pályázatot értelmezzék sokoldalúan. Alkotásaik mutassák be a település gazdag épített örökségét, történelmi helyeit, az itt élők és az ide dolgozni járók napi munkáját, a gyönyörű természeti környezetet, a települést övező tájakat, és a hely minden vonzerejét.

A képeket JPG formátumban, sRGB színmódban kell beküldeni. A pályázatra beküldhető képek hosszabbik oldala fix 3000 pixel, 300 dpi. Ajánlottak a szabványos 3:2, 4:3, 1:1 képalakok.

Képek fájlneve: KategóriaSorszám_Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg.

A nevezési lapot és a pályázati fotókat a fotosarvar@gmail.com e-mail címre kell eljuttatni 2019. július 31.-ig.

Nevezési lap: » letöltés «

A kiállításra beválogatott képeket a kiíró rendező nagyíttatja le.

Minden induló számára a kiállítás PDF katalógusát eljuttatjuk.

Díjazás: a kategóriagyőztesek MAFOSZ érmet kapnak. A díjazottak értékes jutalmakban és oklevélben részesülnek (I., II., III. díj, támogatói különdíj).

A fotópályázat nevezési díja pályázónként: 1500 Ft, SFK tagoknak a részvétel ingyenes. A nevezési díj valamennyi kategóriában feljogosít az indulásra. Fizetés banki átutalással a Sárvári Fotóklub Egyesület számlájára: 10404735-50526780-70801005. A „Megjegyzés” rovatában kérjük feltüntetni a pályázó nevét és a „Sárvár 2019” szöveget.

A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnek. Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a tartalmi és formai pályázati követelményeknek, úgy nem kerülnek a zsűri elé, a pályázati díj sem téríthető vissza. A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőség nincs. A zsűri a bírálat során a szerző személyi adatait nem látja.

Zsűritagok: Szabó Béla EFIAP, Lángh Gábor EFIAP és Jámbori Tamás AFIAP fotóművészek.

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Sárvári Fotóklub Egyesületet jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében mind elektronikus mind nyomtatott formában, térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével. A kiállítás anyaga a megnyitó után elérhető lesz a sarvarifotoklub.hu és a sarvarvaros.hu oldalakon. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására az Önkormányzat csak a pályázóval való külön egyeztetés alapján jogosult.

Pályázati Naptár

Pályázat megnyitása: 2019. május 31.

Beküldési határidő: 2019. július 31.

Zsűrizés: 2019. augusztus 10-15.

Pályázati értesítés: 2019. augusztus 18.

Kiállítás megnyitó és díjátadás: 2019. augusztus 31. Sárvár, Zene Háza (előzetes időpont)

A szervezőbizottság elnöke: Pajor András. Információ: 30/9370447 | fotosarvar@gmail.com